Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرآنلاین»
2024-05-09@03:03:59 GMT

زخم لرزه‌ها روی صورت قومس

تاریخ انتشار: ۱۶ تیر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۳۱۰۶۶۴

زخم لرزه‌ها روی صورت قومس

گسل آستانه در منطقه کوهستانی دامغان و شمال آن واقع شده است؛ زلزله امروز نیز در محدوده چشمه‌علی در مسیر جاده کیاسر رخ داده؛ گسل آستانه تقریباً قبل از چشمه‌علی دامغان قرار دارد. دامغان در سابقه خود زلزله بزرگ سال 855 میلادی مقارن با قرن دوم هجری را مرتبط با این گسل تجربه کرده است و آن زلزله، بزرگ‌ترین زلزله برآوردشده داخل فلات ایران محسوب می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


برخی از محققان معتقدند آن زلزله بزرگایی به قدرت هشت ریشتر داشته است و برخی نیز چنین عقیده‌ای ندارند؛ اما به‌هرحال، در برخی مستندات و تحقیقات به این عدد هم اشاره شده است. به نظر می‌آید بخشی از تمدن کهن قومس به دلیل همین رخداد بزرگ زلزله از رونق افتاده یا به‌طور کلی از بین رفته باشد.
در مسجد تاریخانه دامغان هم قسمتی وجود دارد که نشان می‌دهد این بنا به‌نوعی بازسازی و مقاوم‌سازی شده؛ مسجد تاریخانه دامغان، دومین مسجد قدیمی در تاریخ اسلامی ایران است و برخی گفته‌اند قبلاً یک آتشکده زرتشتی در دوره ساسانی بوده که بعدها به مسجد تبدیل شده و این نشان‌دهنده قدمت آن است. دامغان، شهری است که با مشخصه زمین‌لرزه‌ها تعریف می‌شود؛ ویرانه‌ای که در این منطقه به نام «صددروازه» وجود دارد، احتمال دارد بخش ویران‌شده تمدن قومس در زمین‌لرزه سال 855 میلادی باشد.
هم از نظر آثار تاریخی که در دامغان وجود دارد مثل مسجد تاریخانه و هم از نظر آثار ویران‌شده تاریخی که بسیار مهم است، می‌توان به سابقه لرزه‌خیزی طولانی‌مدت در این شهرستان پی برد و گفت که شهرستان دامغان سابقه لرزه‌خیزی مفصل و طولانی دارد.

*مهدی زارع، مدیر گروه زلزله‌شناسی مهندسی پژوهشگاه بین‌المللی زلزله‌شناسی و مهندسی زلزله/ منتشر شده در خبرگزاری فارس

کد خبر 1277254

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: مهدی زارع زلزله تمدن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۳۱۰۶۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مسائل صنفی دانشجوان دامغان و شاهرود مورد بررسی قرار گرفت

به گزارش خبرنگار مهر، همزمان با پیش از ظهر چهارشنبه و برای نخستین بار اعضای شورای صنفی دانشگاه دامغان و دانشگاه صنعتی شاهرود، در برنامه‌ای مشترک مسائل صنفی دانشجویان این دو شهرستان را پیگیری کردند.

علی زندیان سرپرست شورای صنفی دانشگاه دامغان در گفت‌وگو با خبرنگار مهر، در حاشیه این نشست، گفت: شوراهای صنفی بازوی معاونت دانشجویی هر دانشگاه هستند و می‌توانند در پیگیری مسائل و مشکلات مرتبط با دانشجویان گام‌های اساسی بردارند.

زندیان مهم‌ترین کار شورا را پل ارتباطی میان دانشجویان و مدیران دانشگاه دانست و بیان کرد: به کمک شورای صنفی می‌توان مشکلات دانشجویان را پیگیری و حل کرد لذا تعامل با شورای صنفی دانشگاه‌های مختلف باعث می‌شود تا اتحاد و همفکری در حل مشکلاتی که گاهی با هم مشترک هستند برطرف شود.

وی افزود: این تعامل منحصر به دانشگاه شاهرود و دامغان نبوده و قرار است نشست هوایی با شورای صنفی دانشگاه سمنان نیز برگزار شود همچنین تلاش داریم که این تعاملات را به سطح خارج از استان نیز ترویج داده و تلاش کنیم که جایگاه شورای صنفی دانشجویان را ارتقا دهیم.

شفیع زاده مدیر امور دانشجویی دانشگاه دامغان نیز با اشاره به مسائل تغذیه، خوابگاه، فضای عمومی، امکان آموزشی و ورزشی، حمل و نقل و… که از سوی شورای صنفی دانشجویان دانشگاه‌های دامغان و شاهرود عنوان شد، گفت: شوراهای صنفی دانشگاه‌ها می‌توانند با تعامل و گفتگو برای پیگیری مطلوب‌تر مسائل رفاهی دانشجویان اقدام کنند.

کد خبر 6100233

دیگر خبرها

  • ویژه برنامه های آیین گل غلتان در دامغان
  • پانزدهمین جشنواره گلغلتان نوزادان در امیریه دامغان انجام شد
  • آیین گل غلتان در امیریه دامغان
  • هشدار زلزله در تهران ۱۰ تا ۱۵ ثانیه پیش از وقوع آن + جزئیات
  • هشدار سریع ۱۰ تا ۱۵ ثانیه قبل از زلزله اعلام می‌شود | به دنبال پایش ایمنی ۱۹ هزار ساختمان هستیم
  • مسائل صنفی دانشجوان دامغان و شاهرود مورد بررسی قرار گرفت
  • ادعای زلزله شناس هلندی؛ وقوع زلزله شدید در روزهای ۱۸ تا ۲۰ اردیبهشت
  • ادعای زلزله شناس هلندی؛ وقوع زلزله شدید بین روزهای ۱۸ تا ۲۰ اردیبهشت
  • اساتید برتر دانشگاه دامغان تقدیر شدند
  • دلیل پیشگوی هلندی درباره احتمال زلزله قوی در روزهای آینده